500 деца от В. Търново и Румъния в международен проект “Play on!”

Публикувано на чт, 24 окт. 2013
175 четения

Над 500 ученици от Велико Търново и Самоводене и гостуващи деца от гр. Слатина, Румъния, се включиха в интересен, нетрадиционен и изпълнен с много веселие и изненади спортен празник. В продължение на 4 дена старопрестолната столица беше домакин на спортните игри, организирани от сдружение “Сцена на вековете – В. Търново” и “Инициатива за междуобщностно сътрудничество и развитие” от Румъния. Заслуги за отличната организация и доброто настроение по време на събитието имаха спортните специалисти от сдружение “Идея спорт” и, разбира се, атрактивният DJ Брендо.
От Регионалния инспекторат по образование също приеха идеята присърце и оказаха ценна подкрепа. Спортните игри бяха реализирани по международен проект “Play on! For sport, For Friendship, For Life” (“Играй! За спорта, за приятелството, за живота”), финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013. Освен традиционните спортни дисциплини като футбол, хандбал, тенис на маса, децата имаха възможност да покажат своите възможности в карането на ролери и велосипеди, плажен тенис, скачане с въже, гладко бягане, дрибъл, майсторска стрелба с топка в цел, волейбол, спускане с въжен тролей, боче, спортно катерене по стена и много други.
Възможността да практикуват в реални условия по време на спортните игри получиха и студентите от позиция “Спортен аниматор”. Първите два дена в ДКС “Васил Левски” студентите упражниха своите знания, умения и компетенции под ръководството на менторите Светослав Стефанов и Милена Алексиева, както и на академичния наставник Стоян Денев.
В парк “Дружба” те имаха възможност да участват в организиране и провеждане на спортен празник. Запознаването и включването на разнообразни активности на открито дават нов аспект в практическото им обучение. Участващите деца получиха грамоти, шапки и тениски от името на организаторите, а за най-изявилите се имаше и индивидуални подаръци – топки, комплекти за тенис на маса, въженца.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново