5 секунди разделиха Иван Сираков от спринт финала на световното по ориентиране

Публикувано на чт, 6 авг. 2015
245 четения

Националите по ориентиране посетиха езерото Лох Нес.

Иван Сираков се класира на 17-то място в квалификацията на спринта на световното по ориентиране за мъже и жени, което се провежда в Шотландия. В любимата си дисциплина единственият участник от областта остана на 5 секунди от участие в финала при мъжете. Горнооряховчанинът бяга в група 1, където на старт застанаха 37 ориентировачи. Сираков спря хронометрите на 12:46 минути, а последният състезател от тази група класирал се на финал Хакон Вестергард от Норвегия бяга за 12:41 минути.
“Доволен съм от бягането си на спринт квалификацията. Просто желанието и волята не са достатъчни, за да компенсират три месеца без нормални тренировки”, сподели Иван Сираков.
Световен шампион по ориентиране в спринта стана Йонас Леандерсон от Швеция, с аванс от 1.9 секунди пред Мартин Хубман от Швейцария, трети е друг швед – Йеркер Лусел. От българите участвали във финала Кирил Николов – Дизела е 31-ви, Ивайло Каменаров е 40-ти. При жените Антония Григорова е 26-та, златото грабна Мажа Алм от Дания.
На средна дистанция световен първенец при мъжете е Даниел Хубман от Швейцария. Дизела е 29-ти, а Ивайло Каменаров е 53-ти. При жените златен медал завоюва Анника Билстам от Швеция, Антоанета Дяксова е 56-та.Вчера Иван Сираков, Кирил Николов и Ивайло Каменаров участваха в щафетната надпревара.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново