380 гимнастички от 43 клуба спориха за призовете в държавното първенство

Публикувано на ср, 29 Ное. 2017
377 четения

Велико Търново бе домакин на държавното първенство по художествена гимнастика. 380 състезателки от 43 клуба от страната спориха за отличията в четирите състезателни дни в ДКС “Васил Левски”.
Надпреварата премина при чудесни условия и отлична организация, допринесли за много добри резултати и прекрасен завършек на една много тежка състезателна година за клуба домакин “Етър Елит”.
Сребърен медал извоюва Симона Стойчева в многобоя при девойките младша възраст в конкуренцията на 113 гимнастички. Съотборничката ѝ Йоана Дончева е четвърта, като остана само на 40 хилядни от медала, а Габриела Трендафилова е 15-а. Отборно Йоана и Габриела се окичиха с бронзови медали, а на финалите на отделните уреди Симона стана трета на обръч, а Йоана четвърта в надпреварата без уред.
При девойките Даяна Иванова завърши на девето място както в многобоя, така и на отделните уреди. Състезавайки се срещу 87 момичета, тя беше много близо до призовата осмица. СК “Етър Елит” беше представен при децата от Паолина Цилиндрова, Кармен Стефанова, Рая Петрова и Йоана Атанасова, които се класираха в средата от участващите 53 отбора.
“Благодаря на всички гимнастички, родители и на треньорите Савина Ганчева, Ивалина Трифонова, Ива Стойчева и Христиана Николаева за успешното представяне както в състезанието, така и в организацията и представянето на клуба и града ни пред гостите и Българска федерация по художествена гимнастика”, каза Антоанета Ганчева – председател на клуб “Етър Елит”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново