38 пилоти в планинското “Раховец Лясковец 2016”

Публикувано на пт, 8 юли 2016
281 четения

Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта в четвъртото издание на планинското състезание “Раховец Лясковец 2016”, което ще се проведе на 9 и 10 юли (събота и неделя). Организатори са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА “Етър Рейсинг”.
“Броят участници е рекорден. Всички, които се борят за титлите в своя клас и в генералното класиране, ще бъдат тук”, съобщиха организаторите Димитър Стефанов и Петко Петков.
На 9 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч.
След това участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир “Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите, е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.
През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 10 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои пред стадиона в Лясковец в 15 ч.
От великотърновските пилоти ще участват Калин Стефанов с “Пежо 306”, лясковчанинът Тодор Тодоров с “Поло” и Емил Денев с “Рено Клио”, който се състезава за “Хобикар” (Русе). Купи за заелите места в челните тройки във всеки клас и генералното класиране, ваучери и други награди ще има за призьорите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново