13 медала за свищовлии

Публикувано на ср, 20 Ное. 2019
51 четения

С 3 златни, два сребърни и 8 бронзови медала се завърнаха каратистите на Митко Божанов от първенството по киокушин карате в Шумен. От общо 16 участници от школата на сенпай Митко Божанов, 13 бяха наградени с медали и грамоти в дисциплината кумите.
На най-високото стъпало на стълбичката се качиха Габриела Милчева, Емануела Кунова и Илияна Георгиева. Всяка от тях заслужи златен медал и грамота за първо място. Повод за гордост са и вицешампионските титли в най-твърдия стил карате на Александър Маринов и на Вселина Кунова. Те заслужиха своите сребърни отличия при децата до 8 г. Второто място на Веселина е в различна категория от тази на сестра ѝ Емануела. Останалите осем медалисти от отбора на Митко Божанов достигнаха до полуфиналния кръг на първенството. Това бяха: Борис Недков, Деян Михайлов, Елеонора Кирилова, Ирена Илиева, Йоан Романов, Никола Янков, Симона Красимирова и Юлиян Ганев. Тези състезатели бяха наградени с грамоти за трето място и донесоха по един бронзов медал за отбра.
Само трима от състезателите на отбора не успяха да убедят съдиите по киокушин карате, че заслужават трофеи, и поради това не получиха право да се качат на почетната стълбичка. Това са Александрина Венциславова, Гергана Грунчева и Елица Николаева. Всяка от тях се класира на пето място в турнира.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново