1000 експоната – във футболна изложба

Публикувано на пт, 28 мар. 2014
239 четения

В изложбата има кът, посветен на “Етър”.

Повече от 1000 футболни експоната са показани в изложбата на колекционера Веселин Комитов в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, посветена на 90 г. от създаването на “Етър”, 20 г. фенклуб на “Кайзерслаутерн” във В. Търново и още няколко годишнини.
Специален кът е отреден за “Етър”, като има снимки от мачовете с “Кайзерслаутерн” през 1991 г., автографи, флагчета и др. За годишнината на “виолетовите” В. Комитов е поръчал и специална значка. В специална витрина е изложена топката, с която ще се играят мачовете на предстоящото световно първенство в Бразилия, при това с автограф на президента на ФИФА Сеп Блатер. До нея е топката на Шампионската лига на Европа с автограф на Мишел Платини.
От “Кайзерслаутерн” са изпратили юбилейна фланелка с изписано на гърба името на фенклуба в старата столица и цифрата 20.
Има и специален кът за Димитър Бербатов с оригинална снимка на играча при подписването на договора му с “Манчестър Юнайтед”, негова книга с автограф, два вестника, списание специално за Бербо от ФИФА и членската карта на Веселин Комитов на “Манчестър Юнайтед” от 1992 г. Има и сувенири от италиански и бразилски футболни отбори. Експонатите са изложени до 19 ч. днес.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново