Задава се люта битка за кметския стол в Златарица

Публикувано на пт, 16 авг. 2019
3737 четения

Очаква се общинският председател на ДПС в Златарица Федя Дервишев да е кандидатът за кмет на движението в града. Дервишев е предложен единодушно от всички местни организации. Сега е ред кандидатурата му да бъде гласувана на общинска конференция и на областен съвет на ДПС. Последната дума ще е на Централния предизборен щаб, който ще се произнесе в края на август.
“Ще се хвърля с плам в боя, ако бъда одобрен. ДПС е първа политическа сила в общината. Целта ни на първия тур ще е балотаж и поне 5 от общо 11 съветници в Общинския съвет”, коментира за “Янтра ДНЕС” Дервишев. По думите му битката за Златарица ще бъде изключително оспорвана.
Според градската мълва за кметския пост ще се борят поне още трима или четирима кандидати. Сегашният градоначалник Пенчо Чанев от ВМРО-БНД е категоричен, че ще се бори за четвърти мандат. ГЕРБ почти сигурно ще издигне Стефан Брънзелов, председател на ОбС в Златарица.
Според източници на “Янтра ДНЕС” БСП и АБВ водят преговори с 34-годишния световен шампион по борба в свободен стил Михаил Ганев, за да го издигнат за свой кандидат. Говори се, че двете формации ще играят заедно не само в Златарица, но и в другите общини на областта.
Сред спряганите имена за кмет на Златарица са още Георги Джуров, който вече е бил кандидат от името на РЗС, и общинският съветник Йорданка Кожухарова.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново