Възраждане на Самоводене и нов облик на знаковото село, гарантираха Стилян Найденов и Борислав Москов, ако получат доверие

Публикувано на сб, 21 окт. 2023
643 четения

Самоводене е изоставено от местната власт, инфраструктурата е в окаяно състояние, училището и стадионът пустеят, възрастните нямат опора, а младите -перспектива. Селото с втората по дължина улична мрежа в общината, е като лунен пейзаж, занемарени зелени площи, липсващи тротоари, пустеещ център и лош облик. Това споделиха по време на емоционална среща в залата на местното читалище ”Извор – 1873” десетки присъстващи по време на емоционална среща с кандидатите на ”Възраждане” – за кмет на община Велико Търново -Стилян Найденов, кмет на Самоводене – Борислав Москов и общинскисъветници – Ангел Янчев, Венцислава Йорданова, Пенко Пенков, Цветелина Цанева, Теодор Ников и Веселин Койчев.
„Предстои ни много работа в Самоводене. Селото е едно от знаковите в общината, но по непонятни причини, толкова години, властимащите само да давали обещание без покритие. Едно от нещата, които ще променим е философията за изразходване на публичните средства. Общинският бюджет вече няма да поддържа главно общинският център, но и ще има пари и за малките населени места. Още в първата година от мандата предвиждаме утрояване на парите за тях чрез правилно планиране“, бе категоричен Стилян Найденов. Един от най-авторитетните самоводчани – Борислав Москов, пък представи амбициозната си управленска програма, която предизвика бурни овации в пълната зала. Инфраструктурата, екологията и отношението към хората от всички възрасти и създаване на условиуя за спорт и отдих са акцент в нея. Ангел Янчев, който е и директор на едно от най-големите учулища в региона пък изтъкна личната си кауза – финансови потоци и за селските училища, които са изоставени от община Велико Търново и за това местните деца не ги предпочитат. Янчев обясни и на местните хора как да дадат вота си с хартиените бюлетини, което е и превантивна мярка за гарантиране на честен вот.
Самоводчани бяха трогнати и от акапелните изпълнения на кандидата за съветник Пенко Пенков, а доста време и след края на срещата, коментираха с представителите на ”Възраждане” бъдещето на селото си, пожелавайки и успех на отборът под №42.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново