Великотърновец може да стане министър на правосъдието

Публикувано на вт, 3 авг. 2021
4530 четения

Великотърновецът Момчил Иванов ще е най-вероятното предложение за министър на правосъдието в кабинета на „Има такъв народ“. Това стана ясно от срещите на кандидата за премиер на партията на Слави Трифонов Пламен Николов с представители на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.
Петър Илиев, който беше спряган за премиер, преди да бъде издигнат Пламен Николов, вероятно ще бъде предложен за министър на вътрешните работи в кабинета на “Има такъв народ”. Сред останалите имена вероятно ще са: Ради Найденов за министър на външните работи, Теодора Ганчовска за министър на отбраната,, Пламен Данаилов за министър на финансите, Десислава Димитрова за министър на икономиката, Александър Николов за министър на енергетиката, Георги Георгиев за министър на регионалното развитие и благоустройството, Гроздан Караджов за министър на транспорта, Силвия Бакърджиева за министър на околната среда и водите, Силви Кирилов за министър на здравеопазването, Радостин Василев за министър на младежта и спорта, Георги Султанов за министър на културата.
В този списък за правителство липсват кандидатури за министри на образованието, на труда и социалната политика, на земеделието, храните и горите, както и за министър на туризма, ако това министерство остане като самостоятелно в структурата на МС, която ще предложат от ИТН.
Момчил Иванов е областен координатор на партията на Слави Трифонов за Велико Търново. 45-годишният адвокат е магистър по история, доктор по право и управляващ съдружник в адвокатско дружество. Иванов от години преподава в Юридически факултет на ВТУ, специалист е по търговско право и европейско дружествено право. Има и опит в сферата на защита на конкуренцията.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново