Велико Търново се представя със своите фестивали на Ваканция & СПА експо 2017

Публикувано на вт, 14 февр. 2017
280 четения

Крепостта “Трапезица” ще представи за първи път Велико Търново на Международната туристическа борса “Ваканция & СПА експо 2017”. Най-новата туристическа атракция в старата столица посреща посетители от септември м.г. През новия туристически сезон археологическият резерват ще се превърне в център на някои от традиционните културни събития в града, а сред тях са Нощта на музеите, Австрийски музикални седмици, различни концерти и др.
Изложението ще се проведе в Интер Експо център – София, от 15 до 17 февруари. За 34-и път ще събере представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Борсата се организира от ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.
Старата столица, като дестинация № 1 за културен туризъм в България, ще бъде представена на атрактивен щанд от 35 кв.м. Част от изложбената площ ще е триизмерно пространство с крепостта “Царевец” и светлинните ефекти на аудио-визуалния спектакъл “Царевград Търнов – звук и светлина”.
Общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов” ще запознае туроператорите и посетителите на борсата с най-новите туристически маршрути. Специален акцент в представянето са културните събития във Велико Търново. Вече е готова програмата за най-големия класически фестивал на открито “Сцена на вековете”, който се провежда на Царевец. Вторият летен сезон на българските оперни театри ще се проведе от 8 юли до 8 септември.
Гостите на борсата ще бъдат запознати още с XIV Международно туристическо изложение “Културен туризъм”, което ще бъде от 6 до 8 април, с Втория международен фестивал на историческите възстановки, с 20-ото издание на Международния фолклорен фестивал, с Петропавловския събор, Петото международно биенале на църковните изкуства и др.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново