Търсят изпълнител за ремонт на читалище “Надежда 1869”

Публикувано на чт, 5 ян. 2023
290 четения

325 375 лв. без ДДС са предвидените средства за ремонт на Народно читалище “Надежда 1869” във В. Търново. От местната администрация най-накрая обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител, след като парите за обновяване на сградата бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет още през лятото на миналата година. Ремонтът предвижда обновяване и на прилежащата библиотека.
От Общината уточняват, че театралният салон е обявен за исторически паметник на културата от “национално значение” през 1973 г., а библиотечната сграда е декларирана за архитектурен паметник през 1980 г. и 1985 г.
Сградата на библиотеката и читалището е масивна, двуетажна зидана конструкция с дървен гредоред за подови конструкции. Според проекта е предвиден ремонт на покрива и южната тераса на читалището, както и на северния плосък покрив. Ще бъде обновена и фасадата на сградата. За библиотеката е заложен ремонт на покрива и фасадата.
Крайният срок за подаване на оферти е 19 януари, след което ще бъде определена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците в обществената поръчка.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново