Стартира третият етап на мярката 60/40

Публикувано на чт, 29 окт. 2020
129 четения

Стартира третият етап на мярката 60/40 за кандидатстване на работодатели за изплащане на средства за запазване на заетостта на работници и служители, обявиха от Агенцията по заетостта. Регламентираната подкрепа за работодателите отново е в размер на 60 % от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за месец август и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1 октомври до 31 декември 2020 г.
Информация за начините за кандидатстване и условията към работодателите са публикувани на електронния сайт на Агенцията по заетостта. Фирмите, получили средства в предходните месеци, ще могат на този етап на мярката да се възползват от някои административни облекчения, като например съкратен образец на заявление и намален пакет приложения към него.
От Агенцията обръщат внимание, че при този трети етап от подкрепата по мярката 60/40, съгласно актуалните нормативни документи, заявлението и документите за изплащане на средствата следва да се подават към Дирекция “Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им. В случай на повече обекти в различни населени места работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция “Бюро по труда”, на чиято територия се намира поне един от обектите.
Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в бюрото по труда.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново