Отпуснаха средства за изграждане на спортен комплекс в Златарица

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
401 четения

Мултифункционален спортен комплекс и зона за отдих предстои да бъдат изградени в Златарица. Той ще бъде построен върху общински терен с площ 23 626 кв. м, намиращ се на ул. “Иван Вазов” в местността Черничките. Обектът ще бъде изграден на четири етапа. За изпълнението на етап 1 и етап 2 на проекта беше подписан договор между министъра на младежта и спорта Весела Лечева и кмета на Община Златарица Михаил Ганев, чрез който се предоставя сумата от 577 208 лв. с ДДС, необходима за финансиране на строителните дейности.
Първият етап обхваща зони за рекреация и две зони за фитнес на открито, непосредствено до входа от юг и югозапад. Вторият етап обхваща комбинираното спортно игрище за минифутбол, баскетбол и волейбол, разположено на север от зоните за рекреация и фитнес. На изток от игрището се предвижда зона за зрители, която ще разполага със 144 места, включително и за хора с увреждания. След игрището, в посока север, ще има зона за тенис на открито.
Третият етап предвижда зони за отдих и рекреация и детски площадки за деца на възраст от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. Четвъртият етап отново включва зони за отдих и рекреация. След приключване на строителните работи се предвижда благоустрояване и озеленяване, посочват от Община Златарица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново