Мултифункционален спортен комплекс правят в Златарица

Публикувано на вт, 30 авг. 2022
361 четения

Мултифункционален спортен комплекс и зона за отдих предстои да бъдат изградени в Златарица. Инициативата е на Община Златарица, а инвестиционното намерение е внесено в Регионалната инспекция по околна среда и води във В. Търново. Спортният комплекс ще бъде построен върху общински терен с площ 23 626 кв. м, намиращ се на ул. “Иван Вазов”. Обектът ще бъде изграден на четири етапа. Входът на комплекса ще бъде от улици от север, юг и югозапад.
Първият етап обхваща зони за рекреация и две зони за фитнес на открито, непосредствено до входа от юг и югозапад. Вторият етап обхваща комбинираното спортно игрище за минифутбол, баскетбол и волейбол, разположено на север от зоните за рекреация и фитнес. На изток от игрището се предвижда зона за зрители, която ще разполага със 144 места, включително и за хора с увреждания. След игрището, в посока север, ще има зона за тенис на открито.
Третият етап предвижда зони за отдих и рекреация и детски площадки за възраст от 0 – 3 години и от 3 до 12 години. Четвъртият етап отново включва зони за отдих и рекреация.
Водоснабдяването се предвижда да се осъществи след доизграждане на уличен водопровод по ул. “Христо Смирненски” посредством ново сградно водопроводно отклонение. Отвеждането на отпадъчните води ще се осъществи в съществуваща битова канализация по ул. “Иван Вазов”. След приключване на строителните работи се предвижда благоустрояване и озеленяване, посочват от Община Златарица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново