Джъмбо и Айко търсят терени около В. Търново

Публикувано на пн, 7 Окт. 2019
7438 четения

Гръцката верига за детски играчки и стоки за дома “Джъмбо” планира да стъпи във В. Търново. Намеренията на компанията потвърди и кандидатът за кмет Даниел Панов по време на среща с живеещите в кв. “Бузлуджа”. Сред вариантите е да се закупи терен, върху който да бъде изграден търговският обект, като едно от изискванията е да е близо до главен път, каквато е политиката на компанията. Подобен голям общински имот има между селата Момин сбор и Леденик, чиято площ е около 350 дка. Заради засиления инвеститорски интерес от Общината обявиха намеренията си първо да сменят статута на земите, което ще повиши значително стойността им, вместо да ги продават на безценица, тъй като в момента се водят земеделски площи. Досега Джъмбо има общо 10 магазина в страната.
Сериозен интерес има и от страна на търговската верига за продажба на мебели “Айко”, чиито представители са осъществили контакт с кметството. Компанията има пет магазина, два от които са ситуирани в столицата, а останалите са във Варна, Бургас и Стара Загора. За миналата година веригата е сред търговците, отчели високи продажби в сектора на търговията с мебели за дома и офиса, ремонта и обзавеждането.
Интерес за разкриването на нов обект във В. Търново има и от веригата ресторанти “Happy Bar & Grill”, научи “Янтра ДНЕС”. Все още това е на много ранен етап, уточниха от кметството. Веригата ресторанти стъпва у нас през 1992 г. и в момента има десетки заведения в София и някои от големите градове в страната и е един от най-успешните брандове в ресторантьорството. Както “Янтра ДНЕС” писа по-рано, интерес има и от немска компания за производство на авточасти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново