ДПС реши избора на председател на Общинския съвет в Златарица

Публикувано на ср, 13 Ное. 2019
5312 четения

С гласа на единствения съветник от ДПС Федя Дервишев беше избран председателят на Общинския съвет в Златарица. Това ще е Стефан Брънзелов от ГЕРБ. Той поема поста за втори мандат, след като при гласуването получи шест гласа. За него гласуваха двамата съветници от ГЕРБ, тримата от БСП и представителят на ДПС. Срещу него в избора се изправи номинираният от ВМРО Пенчо Чанев, който има три мандата като кмет на града. За Чанев гласуваха единствено петимата съветници от ВМРО.
Първото заседание на 11-членния местен парламент в Златарица се проведе в понеделник. “Янтра ДНЕС” разбра още, че Брънзелов ще има само един заместник и това ще е Федя Дервишев от ДПС.
На първото заседание на Общинския съвет в Златарица официално своите функции пое новоизбраният кмет на общината Михаил Ганев. Той получи символите на местната власт – ключа на общината и огърлицата на кмета. Световният шампион по борба беше издигнат от червените. След оспорвана битка той спечели балотажа срещу досегашния градоначалник Пенчо Чанев.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново