Доц. д-р Асен Куцаров, дм: Моята кауза в Общинския съвет ще е качествено и достъпно здравеопазване за хората в малките населени места

Публикувано на нд, 15 окт. 2023
194 четения

Доц. д-р Асен Куцаров, дм е един от водещите специалисти по УНГ в страната и успешно се развива в областта на детска оториноларингология, ринология и алергология.
Завършил е медицина в МУ-Плевен през 2002 год. Придобива специалност „УНГ болести“ през 2007 год. Доцент към МУ- Варна през 2016 год.
Доц. д-р Асен Куцаров, дм заема четвърто място в листата на Местна коалиция „ГЛАС НАРОДЕН” за Велико Търново.
Един от водещите проблеми за хората в малките населени места на общината е липсата на лесен достъп по качествени медицински услуги. През последните години проучванията показват, че нередовните посещения при специалисти и нередовното провеждане на профилактични прегледи и изследвания са основна причина за усложняването на много от хроничните заболявания. Затова е изключително важно местната власт да бъде пряко ангажирана с решаването на този проблем и осигуряването на условия за лекарите, които да работят в малките населени места.
„Изключително остра е и нуждата от детско здравеопазване в малките населени места, тъй като през последните години и особено по време на ковид кризата, много младите семейства от градовете и чужбина се върнаха на село и избраха постоянно за живеят там. Това също трябва да бъде приоритет за новия общински съвет“, споделя доц. д-р Асен Куцаров, дм.
Сериозен проблем и дори парадокс е, че жителите на общинския център Велико Търново търсят медицинска помощ извън него, защото не вярват във възможностите на местното здравеопазване. Затова често избират да се лекуват в други болници в страната.
„Общинският съвет може да осигури по-сериозен финансов ресурс, с който да бъдат подкрепени и мотивирани младите лекари, които избират да се развиват във Велико Търново. Вярвам, че заедно с колегите ми от Местна коалиция “ГЛАС НАРОДЕН” за Велико Търново в новия общински съвет ще можем да се преборим и да докажем на хората, че могат да имат по-качествено здравеопазване, както в градовете, така и на село“, категоричен е доц. д-р Куцаров, дм.
Освен това трябва да продължи подобряването на материалната база на областната болница със сериозната подкрепа на общината. Аз не мисля, че досега Община Велико Търново е оказвала подобна осезаема подкрепа, вероятно разчитайки, че МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е с доминиращо държавно участие.
Мисля, че като специалист, който е със значителен клиничен опит ще съм полезен като общински съветник и ще допринеса за повишаване нивото и качеството на здравеопазването в общността!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново