1200 социалисти от региона се качват на Бузлуджа за традиционния събор

Публикувано на чт, 27 юли 2017
835 четения

1200 социалисти от област Велико Търново ще се включат в традиционния събор на левицата, който ще се проведе на Бузлуджа в края на юли, съобщи общинският председател на БСП във Велико Търново Стефан Стефанов. Най-много социалисти са дали заявка, че ще пътуват от старата столица, а записването продължава.
Проявите, свързани със събора, започват на 28 юли, събота, от 10 часа в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа. Млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа, като част от инициативата “Бузлуджа е на България”. От 12 часа социалисти от цялата страна, начело с лидера на БСП Корнелия Нинова, ще поднесат венци на мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора”. В 13 часа ще бъде връчена наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика “Георги Кирков – Майстора” в къщата музей на “Гео Милев”. В 14.30 часа ще се проведе среща на представители на общинската организация на БСП – Стара Загора, с Корнелия Нинова и депутати от ПГ на “БСП за България”. В 16 часа ще бъде даден старт на колоездачно състезание за Купа “Бузлуджа 2017 г.” пред хотел “Шампион” гр. Казанлък. В 18 часа ще бъдат връчени наградите на победителите в колоездачното състезание и ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка.
В 17 часа ще бъдат открити турнирите по футбол и тенис за Купа “Бузлуджа 2017” в Казанлък, а на следващия ден в 10 часа е турнирът по баскетбол за Купа “Бузлуджа 2017” в Стара Загора, в парк “Артилерийски”.
Същинската част на националния събор на левицата “Бузлуджа 2017” ще започне в местността Историческа поляна в събота, 29 юли, от 10.30 ч.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново