Златарчани притеснени от състоянието на Спешна помощ

Публикувано на пн, 27 Ное. 2017
359 четения

Състоянието на Спешната помощ, пътната инфраструктура, обезлюдяването и липсата на работни места бяха основните, които обсъждаха жителите на Златарица с народния представител от “БСП за България” Весела Лечева по време на нейната приемна в балканската община.
Нищо не се прави за състоянието на центровете за Спешна помощ, само се говори, оплакаха се присъстващите. Оказа се, че хората добре знаят, че по оперативна програма са предвидени 85 млн. лв. за ремонти, оборудване, подобряване на капацитета на спешната помощ, но проектът четвърта поредна година не започва. Златарчани са недоволни от недостатъчното увеличение на средствата за здравеопазване – дори и да бъдат отпуснати тези 500 млн. лв., те няма да достигнат до хората, а само ще покрият дълговете на болниците. Правилният път, според присъстващите на срещата, е чрез промяна на клиничните пътеки и на тяхното остойностяване, а болниците да не са търговски дружества.
Кметският наместник на село Росно сигнализира за проблем с почистването на коритото на река Каменица, за което от години няма пари.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново