В Златарица ще се състезават за най-вкусно зеленчуково ястие

Публикувано на вт, 7 авг. 2018
723 четения

В Златарица започна подготовката на 13-то издание на Деня на градинарската чорба. Тази година Общината, която е основен организатор на празника, отправя предизвикателство към всички участници да приготвят по избор градинарска чорба или друго зеленчуково ястие. Участието ще е отборно. Ще се определи главен готвач, а той ще си подбира екип от двама до трима души, които ще му помагат при приготвянето на избраното ястие или чорбата.

По регламент продуктите и съдът, които са необходими за приготвянето на зеленчуковите изкушения, се осигуряват от участниците. Сготвената гозба трябва да е направена само от зеленчуци, а количеството не трябва да бъде по-малко от 30 порции. Всички екипи, желаещи да участват в кулинарната надпревара, трябва да подадат заявка до 24 август в общинската администрация или на тел. 0615/ 35420, вътр. 212.

Участниците трябва да се явят на 1 септември в 8.00 часа в местността Черничките в Златарица, важно условие е да бъдат облечени в народни носии. Организаторите съобщават, че поради новия регламент и предоставената възможност за приготвянето на разнообразни зеленчукови гозби за всички отбори ще бъдат осигурени награди. Предвидена и допълнителна награда “Чудо невидяно”

за отбора, сътворил най-атрактивното ястие. Ще бъдат отличени и участниците с най-добре аранжиран интериор около казана на отбора. Кметът на Златарица Пенчо Чанев ще връчи специална награда на детето, което най-добре аранжира сандвич със зеленчуци. Конкурсът “Атрактивен зеленчук” пък е за зеленчуци и плодове с нестандартна форма и големина.

Програмата на празника включва още възстановката “Градинари на гурбет” и забавни кулинарни игри.

Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново