Цената на бившата автогара в Златарица “падна” наполовина

Публикувано на пн, 7 февр. 2022
187 четения

Бившата автогара в Златарица отново е пусната за продажба от ТД на НАП – В. Търново. Тя се продава на търг с тайно наддаване, а обявената цена е 74 850 лв. Парите са наполовина по-малко от август миналата година, когата пустеещата автогара отново беше обявена за продан, но за сумата от 149 700 лв.
Имотът е придобит през октомври 2009 г. В бившата автогара севлиевска фирма прави цех за производство на метални заготовки, но натрупва сериозни задължения към държавата. В продължение на няколко години са правени опити за продажба от частен съдебен изпълнител, но без успех. Задълженията само към Община Г. Оряховица са в размер на 149 000 лв. Сумата е натрупана от наеми за две години за ползването на сградата на бивше училище в кв. “Калтинец”. Опитвайки се да си събере задълженията, Общината установява, че единственият актив на въпросната фирма, който може да бъде продаден, е автогарата в Златарица.
Огледите на имота ще започнат от 14 февруари, а търгът ще се проведе на 23 февруари в ТД на НАП – В. Търново. Депозитът за участие е 20 на сто от обявената начална продажна цена или 14 970 лв.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново