Обжалват избора на изпълнител на ремонта на площада в Златарица

Публикувано на пт, 11 мар. 2022
162 четения

Решението за избор на изпълнител на ремонтните дейности на площад “Първи май” в Златарица се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията. Жалбата е на един от участниците в процедурата – “Планекс Инфраструктура” ЕООД. Община Златарица обяви обществената поръчка за ремонт на площада през декември м.г. Оферти подадоха три фирми – “Билд Инженеринг В.В.Р.” ООД, “Планекс Инфраструктура” ЕООД и “Златарица 2022”, като последният участник включва “Старс” ЕООД и “Пътни настилки” ЕООД.
В края на февруари комисията излиза с решение за избор на изпълнител и това е “Билд Инженеринг В.В.Р.” ООД, а другите двама участници са отстранени от процедурата. След решението е подадена жалба в КЗК от страна на “Планекс Инфраструктура” ЕООД. Предстои КЗК да се произнесе по казуса.
Както “Янтра ДНЕС” писа по-рано, заложената прогнозна стойност на обявената обществена поръчка е 872 522 лв. без ДДС или 1 047 027 лв. с ДДС. Средствата за обновяването на площада бяха отпуснати през декември 2020 г. с постановление на Министерски съвет.
С парите се предвижда осъвременяване на площадното пространство чрез изграждане на нови зелени площи. В проекта е заложено запазване на всички съществуващи трайни растителни видове в зелените площи, включително дърветата в тротоарните зони по улиците. За озеленяването се предвиждат подбрани растителни видове и цъфтящи през различните сезони храсти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново