Масови проверки на МВР и НАП в Златарица

Публикувано на пт, 20 юли 2018
749 четения

МВР и НАП извършват масови проверки в Златарица по повод подписката, която беше организирана срещу “самонастанилите” се лица в изоставени къщи в града. Един от тези мъже нападна в дома ѝ възрастната баба Мария. Жената беше пребита и изнасилена.
Подписката, която са подкрепили около 500 души, е адресирана до Областния управител, кмета на Златарица, председателя на Общинския съвет, Районно управление на полицията в Елена, Районна прокуратура в Елена, Окръжната прокуратура в старата столица.
“Бяха извършени проверки от полицията, съставят се актове на лицата без адресна регистрация. След направена проверка от Общината се установи, че хора, които са се подписали, са пуснали да живеят в къщите им такива лица, и то срещу наем. За този наем те не са платили данъци и същите тези лица претендират и се подписват тези хора да бъдат изселени”, обясни кметът на Златарица Пенчо Чанев. “Подписката не е начин да се търсят някакви цели и дивиденти. Трябват дела. През изминалите години са съставени десетки актове и наказателни постановления за нарушавания на обществения ред. Събираемостта на глобите е около 80 %”, коментира Чанев. Той е категоричен, че в региона не трябва да се насажда етническо напрежение, а с подписката се постига точно това.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново