Деца и внуци почетоха столетница в Горско Ново село

Публикувано на ср, 14 авг. 2019
893 четения

Деца и внуци изненадаха с голяма торта столетницата Захария Николова от златаришкото Горско Ново село. Вчера баба Зинка, както я наричат всички, отпразнува своя 100-годишен юбилей. Като рецепта за своето дълголетие тя посочи “работа, здравословно хранене, усмивката да не слиза от лицето ти, движение и упоритост”.
Захария е родена на 13 август 1919 г. в Горско Ново село. Учила е от 1 до 7 клас в родното си село. Умно и ученолюбиво дете, тя имала желание да продължи образованието си, но поради липса на средства не могла да осъществи мечтата си. Така започва работа от малка.
На 18 години се омъжва за Васил Добрев Николов и заедно създават добро семейство. Имат две деца – син и дъщеря. Сега възрастната жена се радва на голямото си семейство – четири внука, 8 правнука и 3 праправнука. Животът ѝ започва и продължава в Горско Ново село. През годините е работила в циглена фабрика в Горна Оряховица и сезонно в Пловдив, както и в детската градина в родното си село. По-голяма част от своя трудов стаж до пенсионирането си е натрупала в ТКЗС – АПК в Горско Ново село.
Сега баба Зинка продължава да обработва сама градинката в дворчето на нейната къща. Грижи се за цветята и зеленчуците. Притежава страхотно чувство за хумор, бистър ум, много добро здраве, жизнена е и много трудолюбива.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново