В община Златарица също ще има Детска лятна полицейска академия

Публикувано на пт, 26 апр. 2024
77 четения

Среща на ръководството на ОД на МВР – В. Търново, с кметове, представители на учебни заведения и бизнеса се проведе в Елена. Тя започна с отчет-анализ на криминогенната обстановка на територията, обслужвана от РУ – Елена, за първото тримесечие на годината. Данните представи началникът на полицейското управление гл. инспектор Тодор Тодоров.
Директорът на ОД на МВР – В. Търново, ст. комисар Димитър Машов благодари за доброто сътрудничество и очерта приоритетите в работата на МВР и в частност на Областната дирекция – противодействие на конвенционалната престъпност, разпространението на наркотични вещества, безопасността на движение и превантивната работа с деца. Той заостри вниманието на присъстващите към разпространяващите в последно време наркотични чайове и вепове, които са не по-малко опасни и вредни. Полицейският шеф отправи апел към представителите на учебните заведения в общините Елена и Златарица да бъдат бдителни и при най-малки съмнения за нередности сред учениците да сигнализират полицейските служители. Той напомни, че полицейски служители периодично посещават училища и беседват с учениците на различни актуални теми. Особено полезна при работата с подрастващите е програма “Детска лятна полицейска академия”, която има за цел да ангажира подрастващите в летните месеци. Проектът се прилага от няколко години в Елена и резултатите са повече от добри. Предстои проектът да стартира и в община Златарица, подчерта още старши комисар Машов.
По отношение на пътната безопасност той разясни, че освен камерите за скорост областната дирекция е възприела и друг метод на работа – работата на полицейските екипи на ротационен принцип.
Като добра практика посочи и работата с възрастните хора и посещенията на полицейски служители в клубовете на пенсионера. Актуалните теми за тяхната аудитория са схемите за телефонни измами и възможността да разпознават симптомите при подрастващите, употребили наркотични вещества.
Заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново, комисар Христо Христов също апелира за активна гражданска позиция и призова за непримиримост към водачите, които си позволяват да шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и към такива, които не спазват скоростните режими.
Взето бе решение в спешен порядък да се организира среща с учителите в двете общини и полицейски служители, на които да се разясни как да се разпознават новите видове наркотици и за какви отклонения в поведението на консумиращите ги ученици да наблюдават.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново