Ужасна вест: Мирослав Ангелов загина при инцидент!

Публикувано на сб, 21 окт. 2023
10560 четения

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание. Навигаторът е в реанимация за допълнително наблюдение, като вече е успял да говори с най-близките.

Вчера Ангелов стартира кратка тестова програма на макадам с помощта на бившия заводски пилот на Mitsubishi в Световния рали шампионат Кристиан Солберг. Ангелов и навигаторът му трябваше да участват в последното състезание от рали шампионата на Румъния в края на този месец.

Катастрофата по време на втория ден от тестовете е станала на дълга права и с много висока скорост, като състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена със 150 км/ч. След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно от вътрешните наранявания, които е получил при удара.

През последните години пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов инвестираше много в развитието си и радваше феновете по отсечките с последните еволюции на Skoda Fabia R5. Въпреки че започва кариерата си като пилот в по-късна възраст, Ангелов не спираше да се раздава сърцато по отсечките и да печели титла след титла.

Извън спорта Ангелов беше известен като собственик на „Мегапорт“ ЕООД – водеща компания в производството на полимерни и ко-полимерни фолиа, опаковки и материали на Балканския полуостров.

“Янтра ДНЕС”  изказва съболезнованията си на близките и роднините на Мирослав Ангелов!

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново