Цената на Интера падна заради липса на купувач

Публикувано на чт, 21 май 2020
4806 четения

След неуспешния опит за продажба на четиризвездния “Интерхотел Велико Търново” през март той отново е пуснат за продажба. Началната тръжна цена на емблематичния за старата столица хотел е 19 996 480 лв. или с близо 5 млн. лв. по-малко от първоначалната. Сумата представлява 80 % от експертната оценка, която е в размер на 24 995 600 лв.
Цената включва поземления имот, който е с площ от 14 506 кв. м заедно със сградата на хотела, простиращ се на 4900 кв. м и състоящ се от четири блока. Към него вървят и просторният нощен бар и гаражите извън основната сграда. Имуществото е включено в масата на несъстоятелност на “Интерхотели” АД. Върху него има учредена договорна ипотека в полза на “КТБ” АД.
Търгът е насрочен за 11 юни в канцеларията на синдика на дружеството в Русе. Наддавателните предложения се подават в деня на търга, като участниците трябва задължително да са внесли задатък в размер на 10 % от началната тръжна цена по банковата сметка, обслужваща производството по несъстоятелност на дружеството.
Луксозният за времето си хотел в сърцето на В. Търново е построен през 1981 г. по проект на известния български архитект Никола Николов. След приватизацията “Грандхотел Велико Търново”, заедно с бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси, стават собственост на Илия Павлов чрез компанията “Мултигруп”. След това хотелът бе закупен от ловешкия бизнесмен Георги Георгиев. От октомври 2015 г. “Интерхотел Велико Търново” е собственост на акционерното дружество “Интерхотели” АД с адрес в Плевен, които по-късно бяха обявени в неплатежоспособност.
На търга през март т. г. хотелът в старата столица беше обявен за близо 25 млн. лв., съгласно направената експертна оценка, но тогава не се яви нито един купувач.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново