21 май – празник на град Елена

Публикувано на чт, 21 май 2020
241 четения

Един от най-хубавите празници в историята на възрожденския град Елена е 21 май – Ден на светите равноапостоли Константин и Елена, негови закрилници и покровители. Той е обявен за Ден на града преди 20 години, но за първи път ще премине по-различно, заради извънредната епидемична обстановка.
21 май няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.
Празничният ден ще започне с църковно богослужение и водосвет от Великотърновския митрополит Григорий в храма “Успение на Пресвета Богородица”. Началото е от 9.30 часа. На службата ще присъстват служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. В църквата ще бъде гарантирано спазването на минимална социална дистанция от 1.5 м във всички посоки. След запълване на обозначените места, в храма няма да се допускат повече граждани. Присъстващите трябва да носят маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.
В 11,30 ч., в двора на Архитектурно-исторически комплекс “Даскалоливница” ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена под звуците на съответните химни.
По същото време ще бъде излъчено онлайн видеоприветствие на кмета на Община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнения на талантливите деца на град Елена.
От 21.30 часа ще има празнична заря.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново