Танцьори на СК “Зоки” ще се обучават безплатно в една от най-големите танцови школи в Рим

Публикувано на пт, 23 авг. 2013
605 четения

Девет танцьора от СК “Зоки” – Велико Търново бяха поканени в националния отбор на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини. В основния състав на отбора бяха включени 22 деца и младежи от цялата страна, показали най-високи резултати през изминалата година на републикански и международни състезания.
От великотърновския клуб в основния състав на националния отбор бяха приети: Елизабет Маринова на 10 г., Мила Ангелова на 13 г., Симона Коева на 13 г., Любослава Лазарова на 15 г., Антон Данев на 18 г. и Фердо Фердинандов на 26 г. В разширения състав на отбора бяха поканени Пламена Александрова на 11 г., Бояна Йорданова на 12 г. и Силвия Николова на 14 г. След 12 дена интензивна тренировъчна програма, основен и разширен състав на националния ни отбор показа на сцената на препълнения Амфитеатър в Созопол своите най-нови хореографии в подбрана програма.
В края на продукцията, продължила около 4 часа, г-н Стефано Селлати, творчески директор на една от най-големите школи по съвременен танц и театър в Рим “Мондиал денс” избра 12- те стипендианти. Избраните таланти ще заминат за столицата на Италия на три групи от по четирима, където ще се обучават в продължение на две седмици. Целта е повишаване нивото на родните танцьори и установяване на съвместно сътрудничество с италианските колеги.
От великотърновският спортен клуб “Зоки” избраните са Любослава Лазарова, 16 г., Антон Данев, 18 г. и 26-годишният Фердо Фердинандов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново