30 фотографи участваха в “Бодиграфия 2013”

Публикувано на пт, 23 авг. 2013
1075 четения

Професионалните фотографи са били разделени на седем групи, работили със седем модела по време на пленера.

75 фотографии, дело на 30-те участници във фотографския симпозиум “Бодиграфия 2013”, ще бъдат представени в изложба в комплекса “Рафаел Михайлов”, която ще бъде открита тази вечер от 19 часа. Тя ще остане отворена за посетители до 4 септември. След това ще отпътува за Приморско, където ще бъде представена във фотографския форум “Фотоваканция”, съобщи Валентин Русанов, един от организаторите на “Бодиграфия 2013”.
Шест са чуждите фотографи, които снимаха в района на Велико Търново и Дряново. Сред тях са Нико Туидо – професионален фотограф от Турция, който работи за списанията “Еф Ейч Ем”, “Нешънъл Джиографик”, “Плейбой” и “Максим” и Зисис Цубос от Гърция, който за трета година участва в симпозиума. И двамата са очаровани от организацията и възможностите за работа и снимане тук и обещаха да се върнат отново. Професионалните фотографи са били разделени на седем групи, работили със седем модела по време на пленера. Едно от момичетата, Мария Груева, има няколко поредни участия. През 2010 година тя печели наградата за модел на фотографския форум. Модел на творците тази година е и Василена Аврамова – мис “Плеймейт” за миналата година.
На откриването на изложбата тази вечер ще бъдат връчени осем награди – седем фотографски и една за най-добър модел.
До момента в арт проявата са участвали над 150 фотографи от Израел, Великобритания, Гърция, Турция, Румъния, Русия, Великобритания. Фондът на симпозиума вече наброява над 500 фотографии, които са показвани в редица изложби в страната и чужбина.
Пренерът по бодиграфия е единствената подобна проява от този вид в цяла Европа, информираха организаторите.
Събитието се провежда в подкрепа кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019-а година.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново