С късометражно кино, дискусия и вино отбелязват 14 февруари в НЧ “Светлина”

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
114 четения

С 5 късометражни филма, дискусия и възможност за чаша греяно вино посетителите на читалище “Светлина” във В. Търново ще отбележат 14 февруари. Това ще се случи в навечерието на празника на любовта и виното – 11 февруари от 19,30 ч. до 21 ч.
В тематичната филмова вечер “Лицата на любовта” ще бъдат разгледани многото значения на думите “любов” и “обич” в българските филми: “Дърво без корен” (2013) по едноименния разказ на Н. Хайтов, с режисьор Рузие Хасанова, “Обичам те” (2021) – на режисьора Ники Стоичков, “Птичка” (2016) – на Елена Николова, “Чакалнята” (2020) – на Лора Маркова, и “Полет” (2018) – на Александра Боишина.
“Ще имаме възможност да гледаме филмите, след което да обсъдим всички измерения на любовта, представени в тях. Входът за събитието е свободен, а по желание на цена от 5 лв. гостите на събитието ще могат да консумират две напитки по избор”, поясни д-р Вехбие Балиева, председател на читалищното настоятелство на НЧ “Светлина”, и припомни, че читалището вече е с нов адрес – ул. “Поп Харитон” 1 “а”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново