Проф. Легкоступ стана почетен доктор на университета в Уфа

Публикувано на вт, 9 Сеп. 2014
590 четения

Проф. Пламен Легкоступ стана почетен доктор на Башкирския държавен университет в Уфа, Русия. Ректорът на търновската алма матер е получил високото отличие на церемония на празника за откриването на новата учебна година в руския вуз. Гост на честването е бил зам. министър-председателят на Башкортостан Илшат Тажитдинов.
Проф. Легкоступ е бил удостоен с почетното звание за неговия значителен принос за научното и образователното сътрудничество между двата университета. Той е 50-ият почетен доктор в 105-годишната история на висшето училище и вторият представител на ВТУ, след проф. Иван Харалмпиев.
В празника, посветен на Всерусийския ден на знанието в Уфа, са участвали още деканите на Филологическия и Историческия факултет – проф. Христо Бонджолов и доц. Андрей Андреев. По време на посещението търновската делегация е обсъдила с деканите на различните факултети нови възможности за сътрудничество. В резултат на проведените срещи е бил подписан и анекс към съществуващия договор за сътрудничество. Той предвижда учредяването на партньорски магистърски програми в сферата на историческите и филологическите науки, а завършилите студенти да получават дипломи и от двата университета.
Златина ДИМИТРОВА , сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново