Монтираха 14 кошчета за кучешки отпадъци

Публикувано на ср, 4 сеп. 2013
553 четения

Едно от новите кошчета на алеята за разходка на домашни кучета около НВУ “В. Левски”. сн. Бранимир БОНЕВ

14 кошчета, в които собствениците на домашни любимци могат да изхвърлят екскрементите на кучетата си, докато са на разходка, вече са монтирани във Велико Търново. По 115 лева струва всяко от кошчетата. Те са част от мега обществена поръчка на Община Велико Търново за съдове за смет за 312 500 лева. По нея се предвижда доставката на 200 контейнера за кучешките фекалии.
Първите нови червено-оранжеви кошчета вече са монтирани в Атлантическия парк около Националния военен университет “Васил Левски”. Поставени са и в новата заградена алея за свободна разходка на домашните кучета в парк “Дружба”, както и в парkа в кв. “Кольо Фичето”, поясни екологът на Общината Зорница Кънчева.
Собствениците на домашни любимци приемат новите кошчета и дори са накачили найлонови торбички около тях, в които да изхвърлят отпадъците на кучетата, разказа Кънчева. Вандализмът обаче не подмина и новите алеи за домашните любимци. Преди няколко дена е изкъртен един от коловете в оградата на кучешката алея в парк в кв. “Кольо Фичето”.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново