Млад мъж е починал на строителен обект във Велико Търново

Публикувано на пн, 26 юли 2021
17054 четения

Млад мъж е починал на строителен обект във Велико Търново. Фаталният инцидент с 25-годишния мъж е станал на 22 юли – четвъртък. По неофициална информация той е работил по изграждането на топлофикационна система на строителния обект. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на работника.

От Инспекцията по труда в старата столица са направили проверка на мястото на инцидента. Засега е ясно, че мъжът е имал сключен трудов договор, но тепърва ще се изясняват причините за трагедията. Предполага се, че смъртта е настъпила от токов удар.

Окръжна прокуратура – Велико Търново е образувала досъдебно производство за смъртта на младия мъж. От държавното обвинение уточняват, че се работи по случая и са назначени експертизи, които да изясняват как се е стигнало до инцидента.

Това е вторият инцидент по време на работа от началото на годината. На 8 април млад мъж от Горна Оряховица загина при трудова злополука. 29-годишният мъж е покосен от електрически ток по време на ремонт в участък по жп линията Стражица – Славяново.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново