Логопед предлага безплатни детски консултации във Велико Търново

Публикувано на ср, 11 ян. 2023
1663 четения

Иделина Лозанова, която работи като логопед в СУ “Вела Благоева” във В. Търново, се включи в националната кампания за безплатни консултации “Логопед с добро сърце 2023”. Лозанова ще консултира безвъзмездно деца с езикови и говорни нарушения от 1 до 12 март в логопедичния кабинет на училището. Това ще става в работните дни от 8,30 до 16 ч., с предварително записване на час на телефон 062/642861. Консултациите ще са с продължителност между 30 и 40 минути, като е добре пациентите да предоставят предходна документация (медицинска, психологична, друга), в случай че имат изготвена такава.
Лозанова е с опит в диагностиката и терапията на езикови и говорни нарушения при деца и възрастни – дислалия, алалия, афазия, дислексия, ринолалия, обучителни трудности, аутизъм. Снемане на анамнеза и оценка на индидуалните нужди. Тя е завършила ПНУП и Психология във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Медодий” , както и Специална педагогика – логопедия в Тракийския университет в Ст. Загора.
През месец март 2023г. Логопедия.БГ организира петата поред кампания за безплатни консултации с водещи специалисти логопеди във връзка с Европейския ден на логопедичната терапия(6-и март). Тазгодишното издание се провежда под наслов “Провери, за да знаеш!” и се фокусира върху създаването на навици за регулярни консултации с логопед.
“Важно е да напомним, че само така може пълноценно да бъде проследено езиково-говорното развитие на децата, както и да създадем една устойчива превенция на риска от изоставане в развитието на комуникативните умения”, посочват организаторите и допълват, че кампанията ще завърши с връчването на първите награди “Логопед на годината” на специална церемония на 11 март.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново