Курсанти намериха раница с пари и я върнаха на собственика й

Публикувано на чт, 5 ян. 2023
5622 четения

Четирима курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ във В. Търново намериха раница с пари и лични документи и ги върнаха на собственика им. Момчетата я забелязали забравена между автомобилите на паркинга на „Практикер“ и веднага я предали в полицията в старата столица, информираха от НВУ.
„Погледнахме, видяхме, че има доста сериозна сума пари. Имаше и документи, затова и предположихме, че няма да е трудно да намерим собственика“, обяснява курсант-старши сержант Георги Гечов. Колегите му допълват, че веднага занесли раницата в полицията, където се срещнали и със собственика й, за да му я предадат. „Оказа се, че малко преди ние да отидем там, той вече е минал през управлението, за да потърси помощ и да каже, че е изгубил личните си документи. Когато се появихме, полицаите веднага му се обадиха и го върнаха, за да си получи собствеността“, допълва и курсант-старши сержант Васил Драгнев.
Четвъртокурсници са и останалите двама герои в тази история – курсант-старши сержант Николай Симеонов и курсант-старши сержант Васил Спиров. И четиримата са избрали да бъдат курсанти още докато били тийнейджъри, най-вече заради възпитанието и примера, който са получили от своите бащи и дядовци. „Аз си спомням, че бях хлапе, когато за първи път си помислих, че искам да бъда военнослужещ. Виждах с детските си очи тази професия като много мъжка и сега, когато вече съм в униформа, разбирам, че съм направил верния избор“, усмихва се курсант-старши сержант Васил Драгнев.

сн. НВУ “Васил Левски”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново