Какви играчки са подходящи за новородено

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
112 четения

Новородените не играят с играчки, но това не е причина да не купите детски продукти от този вид и да ги поставите на подходящо място в кошарата. Те могат да приемат ролята на ефектна декорация в бебешката стая, където трябва да цари комфорт, красота и спокойствие. Има много добри решения, на които да заложите, за да постигнете именно такива резултати, които са от значение за приятния престой в помещението и за комфорта на бебета.

Какви детски играчки е подходящо да купите за новороденото

Едно новородено бебе не е способно да играе с детски играчки, но след няколко месеца ситуацията ще се промени коренно. Ето какво е важно да направите:

  • добре е да се подготвим предварително за промените, избирайки детски занимателни изделия – дървени влакчета, текстилни книжки, фигурки за дърпане, пъзели с големи части, дрънкалки с дръжки, музикални кутии, гумени животни за баня и др. Всичко това не само ще забавлява детето, но ще развива неговата координация, умения, въображение;
  • ако търсите решения за възраст 0+, купете дрънкалки, светещи и свирещи предложения – те привличат вниманието на малкото същество и му помагат да развива своята ориентация, слухови и зрителни способности;
  • каквито и изделия да изберете, в самото начало тяхното присъствие ще е изцяло символично – след 3-4 месеца обаче бебето ще започне да проявява силен интерес към всичко, което го заобикаля.

Когато избирате детски играчки за новородени, се ориентирайте към шарените модели, такива, които шумят, както и към меки гумени изделия. Всичко това ще допринесе за по-лесното развитие на детето, когато настъпо моментът на тяхното използване.

От какъв материал трябва да бъдат изработени, съветват от онлайн магазин ozone.bg

Материалът за изработка на детските играчки е много, много важен аспект, на който всеки родител трябва да обърне нужното внимание. Некачествените бебешки продукти за игра могат да окажат вреда върху здравето на мъника, който слага всичко пред очите си в устата – постарайте се да изберете артикул с отлична изработка, в която са вложени нетоксични и еко материали.

Кои са подходящи за момчета и кои за момичета

Реално погледнато бебешките играчки са почти еднотипни откъм дизайн. За разлика от тези за по-големи деца, те не са различават сериозно с визуалните си качества, по които определяме кой продукт е подходящ за момчета и кой за момичета. Водещите предложения тук са фигурките под формата на животни, меките плюшени изделия, дървените дрънкалки, детските музикални игри и много още други артикули.

Ако все пак желанието ви е да се съобразите с пола на детето, направете това посредством цветовете – синьо за момченца и розово за момиченца. Това е стандартният подход, който е препоръчителен, в случай че става дума за подарък.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново