Грешен адрес превърна търновска улица в туристическа дестинация

Публикувано на пн, 8 Юли 2019
2745 четения

Грешен адрес на една от атракциите в старата столица превърна ул. “Григорий Цамблак” в туристическа дестинация. Стотици туристи, тръгнали към Парка на миниатюрите “Мини България”, се оказват на въпросната улица, която се намира в противоположната му посока. А за да стигнат до парка, се налага да се върнат обратно по моста, разказаха живеещите на ул. “Григорий Цамблак”.
“Ние сме в самото начало на улицата и виждам хората, които минават покрай нашата къща и продължават надолу, търсейки минипарка. На мен не ми пречат, но хората се разхождат напразно”, разказва Радка Йорданова, която живее на ул. “Григорий Цамблак” 4. Обяснява, че на улицата има 10 къщи и всички са с четни номера. Недоумява на какво се дължи тази грешка. Преди година в дома им пристигнали две писма, предназначени за атракциона, които им предоставили и уведомили собствениците за грешката. Но резултат все още няма. Въпреки че има табела, указваща посоката към парка, повечето хора разчитат на GPS сигнала. Освен българи, на погрешното място често се озовават и чуждестранни туристи – англичани, французи, руснаци и др. Оказва се, че в интернет са посочени общо три адреса на минипарка – ул. “Григорий Цамблак” 1, ул. “Григорий Цамблак” 16 и ул. “Св. Климент Охридски”, като последният е даден на сайта на “Мини България”.
Въпросната ул. “Григорий Цамблак” е част от някогашната “Тухларска”, която обикаляла целия квартал. След разделянето ѝ на три отделни улици, сега първата отсечка носи името на търновския книжовник и е с номера от 2 до 20. Останалите отсечки останали със старото име, а хората от “Григорий Цамблак” вече са свикнали да влизат в ролята на навигатори и упътват заблудените туристи.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново