Деца украсиха парк “Марно поле” с 23 глинени лалета

Публикувано на пн, 25 апр. 2016
199 четения

С 23 глинени лалета украсиха парк “Марно поле” във Велико Търново малките приложници от Ателието по керамика при Младежкия дом. Красивите цветя са оцветени в различни цветове и са сътворени с много старание и фантазия от децата с помощта на техния ръководител Гергана Пенова. Цветната акция се проведе в петък и продължи само час. Младите автори “засадиха” лалетата с идеята да ги покажат пред публика, а след това ги прибраха. Нетрадиционната изложба на открито бе посветена на християнския празник Цветница.
Това е вторият мащабен проект, който реализират възпитаниците на Гери Пенова с идеята да направят зелените площи в града още по-красиви. По повод празника на града те изработиха пластична композиция от 11 гълъба, които “кацнаха” на едно дърво до Художествена галерия “Борис Денев” на Боруна.
“Първоначално мислех да оставим цветята в парка за дълго време, но за съжаление имаме вече печален опит с гълъбите. Въпреки че съм ги залепила много здраво, птиците започнаха да изчезват една по една. Реших, че не искам отново да причинявам такова разочарование на децата, още повече че правим тази акция, за да ги науча да показват работите си, да не се срамуват от публиката, а излиза така, че същата тази публика разрушава направеното от децата”, споделя Гери Пенова.
За да опази останалите гълъби, тя е поставила табела на дървото пред галерията, на която е написала, че децата са готови да изработят птица на всеки, който пожелае, при това напълно безплатно, само и само подредената композиция да си остане цяла.
50 деца и младежи на възраст от 6 до 15 години посещават Ателието по керамита тази година. Всички те участват в последния проект и когато той приключи, лалетата ще бъдат повече от 50.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново