Броени дни до премиерата в интернет на нашумелия документален филм за Велико Търново

Публикувано на нд, 20 мар. 2016
552 четения

След бляскавата премиера в София и В. Търново на документалния туристически филм „Велико Търново в сърцето на историята”, той ще бъде представен и в интернет. Очаква се това да стане на 22 март 2016г. – съобщиха от студио „Black Stamp”, които са автори на лентата. Датата е избрана заради официалния празник на старопрестолния град. Желаещите да видят известния български актьор Юлиан Вергов в ролята му на туристически гид, могат го направят в мрежата за видеосподеляне YouTube /висококачествен UHD формат/, както и на сайта на Туристическия информационен център „ЦаревградТърнов” http://www.velikoturnovo.info.

Разказана по интересен начин, историята на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Съвременният облик и живот на старопрестолния град също присъства във филма с всички значими актуални събития. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация.

„Велико Търново в сърцето на историята” е първият за България документален туристически филм произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино – 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”.

Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор Павлин Гроздев, а композитор Давид Кокончев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново