Близо 80 чувала с отпадъци бяха събрани край пътеката в “Чолаковци”

Публикувано на вт, 26 ян. 2021
166 четения

Близо 80 чувала с отпадъци бяха събрани от доброволци в неделната кампания за почистване на района около пътеката в кв. “Чолаковци” във В. Търново. В нея се включиха над 40 ентусиасти, които повече от час събираха боклуците в горичката. “Един 200-метров силно замърсен участък, който е ключов за живота на хиляди съграждани, светна от чистота. Хората успяха!”, споделиха организаторите от “Доброволно чистене – Велико Търново”.
Преди 4 г. пътеката също беше основно почистена от доброволци. Преди две години пътеката между кварталите “Бузлуджа” и “Чолаковци” беше напълно обновена и ремонтирана със средства по проект на Община В. Търново. За съжаление вандалските прояви станаха факт малко след завършване на ремонтните дейности. Постепенно мястото, по което ежедневно минават десетки граждани, превърнаха горичката в микросметище, на което много хора изхвърлят непотребните си вещи и отпадъци – алуминиеви кенчета, найлонови торбички, чашки от кафе и др.
За почистването на района от фирма “Екстрапак” за пореден път осигуряват чували за смет. Кампанията е подкрепена и от фирма, осигурила почерпка за участниците. От Община В. Търново се включват с транспорт по извозването на събраните отпадъци.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново