78 деца са настанени в приемни семейства

Публикувано на пн, 26 авг. 2013
208 четения

78 деца във Великотърновска област са настанени в 76 приемни семейства, от които 73 професионални и 3 доброволни, съобщи Мария Стоянчева, шеф на Рeгионалната дирекция по социално подпомагане. Тя допълни, че проектът “И аз имам семейство” в частта си за приемната грижа е удължен до 31 май 2014 г.
Нямаме върнати деца от приемните семейства, обикновено настаняваме сираци или деца в риск, каза още Стоянчева. Тя припомни, че проектът за приемната грижа е стартирал в края на 2011 година, като справка показва, че повече деца са настанени в по-малките общини на областта. Но същинското настаняване е започнало половин година по-късно, когато с промени в Закона за социалното подпомагане бе дадена възможност на общините да приемат заявленията по приемната грижа и да сключват договори с приемните родители.
Тъй като интересът към тази дейност е голям, то по предложение на Агенцията за социално подпомагане управляващият орган на финансиращата програма за развитие на човешките ресурси реши да удължи срока на проекта, каза още Стоянчева.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново