7-годишната Дарина спечели голямата награда на “Движи се и победи 2017”

Публикувано на ср, 21 юни 2017
155 четения

7-годишната Дарина Драгошинова от ОУ “Бачо Киро” във Велико Търново спечели голямата награда на кампанията “Движи се и победи 2017”, която завърши. Момиченцето получи велосипед, след като бе разигран жребий между 42 туристи, включили се и в трите похода на пролетната кампания. Ваучер от 29 лв. получи и по-голямата ѝ сестричка Евгения, ученичка в същото училище.
По регламент в жребия участваха туристи от пет възрастови групи, като победителите получиха ваучери по 29 лв. Те са Назан Ахмедова, Евгения Драгошинова, Здравко Балдахинов, Снежана Пънова и Добринка Симеонова. Имаше и четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за непушач над 18 г. Спечелиха ги съответно Стефан Попов на 5 години, Христо Христов на 89 г., семейство Галя и Костадин Накови и Цветомир Маринов. Тъй като кампанията “Движи се и победи” се провежда под егидата на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, той награди с плакет училището с най-масово участие в екопоходите. Спечели ОУ “Христо Ботев” с 52 участници.
По традиция, всяка година Младежкият дом избира и награждава най-активния участник в спортно-туристическия празник в парка Ксилифор, където завършва финалният екопоход на кампанията. Наградата бе връчена на Димитър Балканджиев от ОУ “Д. Благоев”. Давид Христов и Юри Илиев пък получиха поощрителната награда и приза на Министерството на младежта и спорта.
345 души се включиха в трите екопохода на пролетната кампания “Движи се и победи 2017”, сред които и 17 семейства. Най-много са участниците между 11 и 19 години, участвали са и пет училища. Регистрирани са 157 непушачи над 18 години, измерено е кръвното налягане на 210 души. С тази пролетна инициатива на “Движи се и победи” кампаниите стават 32, а общият брой на участниците – 17 260 души, сред които 365 семейства. Организатори на екопоходите са РЗИ, Младежкият дом, ТД “Трапезица 1902”, Община Велико Търново и Общинският съвет.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново