“София филм фест 2020” гостува във В. Търново с престижни заглавия

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
377 четения

От 16 до 18 октомври международният “София филм фест 2020” гостува във Велико Търново с редица престижни заглавия. Програмата включва световни продукции, отличени с награди “Златна роза”, “Златна палма” и “Оскар”. Прожекциите ще са в голяма зала на Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов”, а началото им – от 18 ч. и 20 ч.
В първия фестивален ден зрителите ще могат да видят новото българско заглавие “Бащата”, което ще бъде представено от екипа на филма. След него е прожекцията на южнокорейската продукция “Паразит”, наградена с “Оскар” за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър оригинален сценарий, най-добър международен филм и още куп награди от други фестивали. В съботния ден началото ще бъде поставено с копродукцията на Северна Македония, Белгия, Франция, Хърватия и Словения – “Господ съществува, името ѝ е Петруния”. Вторият филм за вечерта ще е “Предателят” – съвместна продукция на Италия, Франция, Германия и Бразилия. На 18 октомври от 18 ч. любителите на качественото кино ще могат да видят европейските заглавия “Медена земя” и “Босият император”.
Билетите ще са на цена 4 лв., билет за двама ще струва 7 лв., а за посещение на повече от 2 прожекции – 3 лв. Фестивалът се провежда със съдействието на Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново