“Мери Бойс Бенд” с концерт на празника на Долна Оряховица

Публикувано на ср, 31 авг. 2022
472 четения

Популярната поп рок група “Мери Бойс Бенд” ще забавлява жителите и гостите на Д. Оряховица на 3 септември с концерт по случай празника на града. Музикантите и тяхната вокалистка Мария Мутафчиева ще излязат на сцената на площада в 19,30 ч. и ще изпълнят неостаряващите си хитове “Непознати улици”, “Есен”, “Дългият път към дома”, “Само за теб”, както и свои по-нови песни.
Групата е в своя апогей в началото на 21 век, като през 2002 г. е номинирана в пет различни категории на Наградите на БГ Радио: БГ дебют, БГ албум, БГ песен, БГ текст, както и за кавърверсия на песента “Есен”, а малко по-късно печели и първо място във фестивала за музика на живо, който е част от международния телевизионен фестивал в Албена. В пет поредни години “Мери Бойс Бенд” са номинирани от слушателите на БГ радио за “Група на годината” на 2005, 2006, 2007, 2008 и 2009 година, а на десетите юбилейни награди стават и “БГ група на 2012”. За концерт-промоцията на втория албум на състава – “Само за теб”, като специални гости за първи път в България пристигат “The Kelly Family”. През 2004 година “Мери Бойс Бенд” свирят на една сцена със световноизвестните “No Mercy”, “Boney M”, “Eruption” и др. “Не гледай влюбено” е първата песен на групата, която се завърта по MTV в класацията World Chart Express. Едно от най-големите постижения на “Мери Бойс Бенд” е влизането на песните “Непознати улици”, “Дългият път към дома” и “Слънчогледите” в учебниците по музика.
Празникът на Д. Оряховица ще започне още в 10 ч. с Панаир на занаятите и Празничен базар в двора на Етнографския музей, които ще продължат до 16 ч., а от 10 ч. до 13 ч. на спортните игрища в парка ще се проведе волейболен турнир. Официалното откриване на тържествената част ще е с начало в 19 ч., след което ще започне концертът на “Мери Бойс Бенд”, а в 21,30 ч. ще има празнична заря, посочват организаторите от Кметството в Д. Оряховица.
Долна Оряховица отбелязва празника си на 4 септември, а от 2007 г. – всяка първа събота на септември. Това е датата, на която селището е обявено за град през 1974 г. с указ на Министерски съвет.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново