Ученици от СУ “Вичо Грънчаров” спечелиха отличия от международен фолклорен фестивал

Публикувано на ср, 1 юли 2020
111 четения

Павлина Станчева от 4 “в” клас и Росен Тонев от 6 “б” клас на СУ “Вичо Грънчаров” в Г. Оряховица бяха удостоени с “Диплом за отлично представяне” от участие в международния фолклорен фестивал “Цветна плетеница”. Заради извънредната ситуация в страната това беше първото онлайн издание на форума. Въпреки че за двамата ученици това също бе първо участие в онлайн конкурс, при това с международно участие, те успяха да се представят отлично и да се наредят сред наградените. Росен е впечатлил комисията с изпълнение на пиесата “Гайдарска ръченица”, а Павлина е изсвирила “Пайдушко хоро” на кавал. Тя се състезава и в онлайн конкурса “Българин”, където резултатите на отличените участници ще бъдат съобщени на по-късен етап.
Фестивалът “Цветна плетеница” има конкурсен характер и се провежда в четири направления: български народни танци, вокални колективи и солови изпълнители на народни песни, инструментални състави и солови изпълнители на български народен инструмент и клубове за български хора. Журито е различно за всяка категория и се състои от доказани специалисти – хореографи, вокални педагози, диригенти, композитори и изпълнители в областта на българския фолклор.
“Как да не се гордее човек с успехите на своите ученици, когато знае колко труд е положен и от двете страни. Поздравления, мили деца! Вие доказахте, че нищо не е в състояние да попречи на развитието ви. Системната работа по време на социалната изолация дори спомогна за вашето развитие. Духът на българина е непреклоним, когато силно желае да постигне нещо. Не трябва да свеждате глава пред трудностите, защото успехите тепърва предстоят”, сподели в социалните мрежи преподавателят на Павлина и Росен Стефан Печикамъков.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново