Ученици от СУ “Ем. Станев” с призови места в престижен музикален конкурс

Публикувано на чт, 28 мар. 2019
285 четения

Учениците Ния Илиева, Данаил Йорданов и Калоян Вашков донесоха медали от престижна музикална надпревара. Те завоюваха отличията в най-мащабния музикално-фолклорен конкурс в страната “Орфееви таланти”. Събитието се проведе в Пловдив и събра млади изпълнители от цялата страна. За пореден път гъдуларите от великотърновското училище “Ем. Станев”, с преподавател Веска Илиева, се представиха отлично в надсвирването. Те пребориха конкурентите си от музикалните училища в Пловдив, Варна, Котел и Плевен и се окичиха с медали.
“Златна лира на Орфей” бе връчена на Ния Илиева, ученичка от 4а клас на СУ “Ем. Станев”. Същата награда в категория “Дует – гъдулки” завоюваха Данаил Йорданов от 11а клас и Калоян Вашков от 6а. Те спечелиха и индивидуални награди, като Данаил получи “Сребърна лира на Орфей”, а на Калоян Вашков бе присъдена трета награда – еднократна целева стипендия.
Основен организатор на НМФК “Орфееви празници” е Българският национален младежки фолклорен съюз. Съорганизатор на събитието е Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив. В журито на конкурса участват хабилитирани преподаватели от висшето учебно заведение.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново