Ученици от Хуманитарна гимназия с участие във филмов фестивал

Публикувано на пт, 19 мар. 2021
465 четения

Ученици от ПХГ “Св. св. Кирил и Методий” във В. Търново участват със свой авторски филм във Философския филмов фестивал. Заглавието на лентата е “Животът след смъртта” и в нея младежите показват своята гледна точка по тази тема. В конкурса те се състезават с още 104 ученически филма от цялата страна.
Възпитаниците на великотърновската гимназия, които са автори на продукцията и влизат в главните роли, са Виктор Бонжолов, Ива Георгиева и Владемира Тихова. Те изучават журналистика в паралелка с профил “Хуманитарни науки” и профилиращ предмет “Философия”. Техен консултант е Пламена Василева, учител по философия в гимназията.
Фестивалът се организира, за да насърчи философстването чрез използване възможностите на филмовото изкуство. Той е съпътстващо събитие към Олимпиадата по философия и в него вземат участие ученици от 8-ми до 12 клас. Творбите в конкурса се оценяват от комисия, определена от Управителния съвет на Българското философско общество. Резултатите от надпреварата ще станат известни на 27 март, когато ще е и награждаването на победителите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново