Три състава от Младежкия дом с награди от арт фестивал

Публикувано на вт, 31 май 2022
291 четения

Три състава на вокалния педагог Владимир Габров към Младежки дом във Велико Търново се завърнаха с няколко награди от участието си в арт фестивала за детско и младежко творчество “Новите звезди на България”, който се проведе в Ловеч. Те спечелиха Гран при, 5 първи и едно второ място в категориите “Поп музика” и “Фолклор”.
Във фестивала са се явили близо 50 участника – солови изпълнители, дуети, вокални и вокално-инструментални групи.
Групата “Пеещи камбанки”, която включва деца на възраст от 7 до 10 години, спечели първо място с песните “Мойта баба” в категория “Поп музика” и “Малка мома” в категория “Фолклор”. “G-SOUND”, които са на възраст от 11 до 15 години, заслужиха първа награда с песента “Рестарт” и втора награда за песента “Най-хубаво” в категория “Поп музика”. Най-големите момичета от “G-STARS”, които са във възрастова група от 15 до 18 години, спечелиха 1 място за поп песента “Среща” на “Щурците” и за акапелното си изпълнение на “Бре Петрунко” във фолклорната надпревара. Александра, Стела, Пламена и Диляна грабнаха и наградата Гран при на целия конкурс.
“Момичетата от трите групи са много щастливи. За тях това беше едно хубаво изживяване. Те напълно заслужено се наредиха на призовите места и трудът им беше оценен. През изминалите две години заради пандемията пропуснахме много неща и сега им е по-трудно, но с много труд и желание те успяват да компенсират”, каза Габров.
На 29 юни предстои заключителният концерт на вокалните групи от Младежкия дом във В. Търново, който най-вероятно ще се проведе в парк “Марно поле”, сподели вокалният педагог. На 2 септември момичетата от “Пеещи камбанки” ще вземат участие и в оперетата на МДТ “Константин Кисимов” “Графиня Марица”, която ще бъде представена на “Сцена на вековете” на крепостта “Царевец”, посочи Габров, който разкри, че в момента оркестрира нова песен за Коледния концерт на великотърновския театър, в който ще има много изненади, една от които вероятно ще е и пеещ диригент.
Николай ВЕНКОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново