Пленер, посветен на художника Ганчо Карабаджаков, подпомага детския спорт

Публикувано на вт, 31 май 2022
843 четения

Арт пленер под наслов “Изкуството помага на спорта” събира 12 утвърдени художници в село Малки чифлик. Инициативата е по идея на Веселин Чамурков, който организира форума в памет на художника, общественика и негов приятел Ганчо Карабаджаков.
Пленерът ще се проведе от 6 до 12 юни в “Чамурковата къща”, където ще творят: Атанас Стоянов, Боян Янев, Диан Иванов, Ели Иванова, Йордан Йорданов, Павла Коларова, Соня Хинкова, Христо Христов, Янко Янев, Евгения Лефтерова, Невена Лефтерова и Нина Ковачева. Те ще рисуват на свободна тема, а на 12 юни ще е изложбата с техните произведения, които ще бъдат предложени и за продажба. Средствата от първите 12 картини, които намерят своите притежатели, ще отидат за изграждане на поливна система на стадиона в град Дебелец. Там тренират и се провеждат състезания на трите детски клуба “Болярчета”, “Етър” и “Ботев Дебелец”.
“Картините ще са на цена 450 лв., а обикновено творбите на тези художници са на многократно по-високи цени”, посочи Чамурков в своя фейсбук профил и добави, че скоро ще разкрие още подробности за други съпътстващи и атрактивни прояви.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново